Lai gan mēs esam pieraduši, ka sieru ēdam uzkodās, un arī tās plašumā neizvēršam, tomēr ir valstis, kā Francija un citas, kurās siera plate ikdienas un iknedēļas maltītēs spēlē lielu lomu. Patiesībā būtu pat grūti iedomāties, kā franči, itāļi, spāņi, nu jau arī angļi un daudzi citi varētu izdzīvot bez siera, bez daudzajiem siera veikaliem, kuros ir sajūta, ka siera klāsta dažādība nekad nebeidzas. Jā, lai gan siers ir visās minētajās valstīs, tieši Francija var lepoties ar to, ka savā siera platē, kura ir viena no ideālākajām siera izlasēm, kādu cilvēks varētu vēlēties, var salikt tik dažādus un tieši Francijā gatavotus sierus. Lai tu nākamreiz neapjuktu un zinātu, kādus sierus izvēlēties siera platei, neliels ieskats tajā, kādai jābūt ideālai siera platei. Un atceries, Francijā siera plate tiek pasniegta desertā. Tāpat notiek arī daudzās citās pasaules valstīs un pavisam noteikti - labākajos pasaules restorānos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit