Sastāvdaļas:
- 2 auzu pārslu cepumi vai citi blīvi nesaldi cepumi
- 30 g mandeļu miltu
- 2 tējk. šķidra medus
- 100 g fetas siera
- 100 g svaigā siera (piemēram, "Philadelphia")
- 2 ēdamk. saldā krējuma
- pāris pētersīļa zariņu
- pāris piparmētras zariņu
- 0,5 tējk. kaltētas "Santa Maria" raudenes
- 0,5 tējk. kaltēta "Santa Maria" bazilika
- puse granātābola - sēkliņas
Pagatavošana:
- Sagatavo kūku pamatni. Blenderī kopā sajauc cepumus, mandeļu miltus un medu, līdz iegūta viendabīga masa.
- Ņem 2 apaļās metāla formiņas bez slēgtas pamatnes (t.s. šefpavāra gredzenus), katru 7 cm diametrā, un no iekšpuses iesmērē ar eļļu. Abas formiņas liec traukā, kurš izklāts ar cepampapīru. Veido kūku pamatni, katrā no formiņām ieliekot pusi no sagatavotās masas. Masu ar karoti vienmērīgi izlīdzini, viegli piespiežot.
- Sagatavo siera pildījumu. Blenderī sajauc fetas sieru, svaigo sieru, saldo krējumu, garšaugus un "Santa Maria" garšvielas. Blenderē, līdz izveidojas viendabīga un krēmīga masa.
- Sieru un garšvielu pildījumu sadali uz pusēm un liec pa virsu kūku pamatnēm. Virspusīti izlīdzini, lai siera pildījums sniegtos tieši līdz formiņu malām. Liec ledusskapī sastingt vismaz uz stundu.
- Ņem ārā no ledusskapja. Sagatavo šķīvīšus, uz kuriem kūkas pasniegsi. Kūkas pārcel uz šiem šķīvjiem un tad nocel nost metāla formiņas.
- Pirms pasniegšanas kūku virspusi noklāj ar granātābola sēkliņām. Pasniedz nekavējoties (lai kūka nesāktu kust).
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit