siera kuka
Foto: ČetrasSezonas.lv
Maigas, krēmīgas sāļās siera kūkas, kas vislabāk noderēs kā uzkoda maltītes sākumā. Vari gatavot lielas – 2 personām vai mazākas – vairākām personām.

Sastāvdaļas:

  • 2 auzu pārslu cepumi vai citi blīvi nesaldi cepumi
  • 30 g mandeļu miltu
  • 2 tējk. šķidra medus
  • 100 g fetas siera
  • 100 g svaigā siera (piemēram, "Philadelphia")
  • 2 ēdamk. saldā krējuma
  • pāris pētersīļa zariņu
  • pāris piparmētras zariņu
  • 0,5 tējk. kaltētas "Santa Maria" raudenes
  • 0,5 tējk. kaltēta "Santa Maria" bazilika
  • puse granātābola - sēkliņas

Pagatavošana:

  1. Sagatavo kūku pamatni. Blenderī kopā sajauc cepumus, mandeļu miltus un medu, līdz iegūta viendabīga masa.
  2. Ņem 2 apaļās metāla formiņas bez slēgtas pamatnes (t.s. šefpavāra gredzenus), katru 7 cm diametrā, un no iekšpuses iesmērē ar eļļu. Abas formiņas liec traukā, kurš izklāts ar cepampapīru. Veido kūku pamatni, katrā no formiņām ieliekot pusi no sagatavotās masas. Masu ar karoti vienmērīgi izlīdzini, viegli piespiežot.
  3. Sagatavo siera pildījumu. Blenderī sajauc fetas sieru, svaigo sieru, saldo krējumu, garšaugus un "Santa Maria" garšvielas. Blenderē, līdz izveidojas viendabīga un krēmīga masa.
  4. Sieru un garšvielu pildījumu sadali uz pusēm un liec pa virsu kūku pamatnēm. Virspusīti izlīdzini, lai siera pildījums sniegtos tieši līdz formiņu malām. Liec ledusskapī sastingt vismaz uz stundu.
  5. Ņem ārā no ledusskapja. Sagatavo šķīvīšus, uz kuriem kūkas pasniegsi. Kūkas pārcel uz šiem šķīvjiem un tad nocel nost metāla formiņas.
  6. Pirms pasniegšanas kūku virspusi noklāj ar granātābola sēkliņām. Pasniedz nekavējoties (lai kūka nesāktu kust).

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!