Šefpavāra Normunda Baranovska padomi Lieldienu olu krāsošanai - 2
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties Pavasara saulgriežiem – Lieldienām – Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis aicina olu kaujām gatavoties un olas krāsot ar dabā pieejamiem materiāliem. Krāsojot olas un eksperimentējot ar dažādām dabas veltēm, ikviens var kļūt par mākslinieku un pārsteigt gan sevi, gan tuviniekus.

Kā sagatavoties olu krāsošanai?

  • Lai olas tiktu nokrāsotas vienmērīgi, tās pirms vārīšanas nomazgā
  • Lai čaumala nesaplīstu, pirms olas liec vārīties, paturi tās siltā ūdenī
  • Lai ola kļūtu izturīgāka, verdošam ūdenim pievieno ēdamkaroti sāls
  • Ja vēlies iegūt spilgtākas krāsas, izvēlies baltās olas, taču arī brūnās olas spēs pārsteigt ar neparastām krāsu niansēm

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!