Bieži vien, kamēr apkārt zāle vēl nedīgst, rabarbers jau ir pamodies, un, lai arī vēl līdz ražai ir jāgaida, tas tomēr ir ātrāks par zāli. Rabarbers ir viens no pirmajiem produktiem, kas izaug dārzos, līdz ar to pelnīti var teikt, ka līdz ar rabarberu sākas vietējā sezona. Protams, sezona atkarīga no valsts un atrašanās vietas valstī, bet kopumā rabarbers, lai kurā valstī arī augtu, ir pirmais.Kad rabarberi nogatavojušies, pavisam droši varam teikt, ka ir laiks kūkām, ievārījumiem, morsiem, desertiem un kam tik vēl ne. Jo patiesi, rabarbers visbiežāk tiek izmantots tieši kūkās, lai arī ir skābs, un tas tīri labi piestāv arī gaļai. Daudziem gan rabarberi saistās ar atmiņām par pirmajiem noplūktajiem kātiem un cukura trauka nozagšanu no pusdienu galda, lai, tajā pamērcējot rabarbera kātu, mielotos ar šo svaigo un sulīgo gardumu. Ir dzirdēts, ka tieši skābuma dēļ rabarberu ēdieni neierindojas starp veselīgiem ēdieniem, jo parasti tiem pievieno lielu daudzumu cukura, un kas tad tur vairs veselīgs. Ja rabarberam cukuru pievieno vēlāk, kad tas jau izvārījies vai izcepies, to vajadzēs mazāk.
Kas īsti ir rabarbers?
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit