kalteti tomati
Foto: ČetrasSezonas.lv
Vasarā, kas ir tomātu laiks, šis ir viens no veidiem, kā tos izmantot, padarot ikvienu maltīti vēl interesantāku. Ja šādi tomāti garšo, tad konvekcijas režīmā liec iekšā vienlaicīgi 3 pannas un kaltē. Daļu ēd tajā pašā dienā, daļu liec atdzesētu burkās, pārlej ar eļļu un uzglabā ledusskapī. Jāapēd kādu 4–5 dienu laikā.
Sastāvdaļas:
  • 1 kg ķiršu tomātiņu
  • 4 svaiga oregano kātiņi
  • 4 svaiga timiāna kātiņi
  • 10 salvijas lapiņu
  • nedaudz svaiga estragona lapiņu
  • 2 ēd.k. brūnā cukura
  • 1 tējk. jūras sāls
  • 1 tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 5 ēd.k. virgin olīveļļas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 120 grādus karstu. Liec pannā visus tomātus, pārber ar garšaugiem un pārlej ar eļļu. Samaisi. Sakārto tā, lai tomāti ir ar griezuma vietu uz augšu. Tad pārber ar sāli, pipariem un cukuru. Liec cepeškrāsnī un kaltē 2 h. Kad gatavi, izņem ārā.
  2. Vari atdzesēt pavisam, salikt burkā un pārliet ar eļļu vai arī pasniegt siltus kādos salātos un pastā.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!