kalteti tomati
Foto: ČetrasSezonas.lv
Vasarā, kas ir tomātu laiks, šis ir viens no veidiem, kā tos izmantot, padarot ikvienu maltīti vēl interesantāku. Ja šādi tomāti garšo, tad konvekcijas režīmā liec iekšā vienlaicīgi 3 pannas un kaltē. Daļu ēd tajā pašā dienā, daļu liec atdzesētu burkās, pārlej ar eļļu un uzglabā ledusskapī. Jāapēd kādu 4–5 dienu laikā.
Sastāvdaļas:
  • 1 kg ķiršu tomātiņu
  • 4 svaiga oregano kātiņi
  • 4 svaiga timiāna kātiņi
  • 10 salvijas lapiņu
  • nedaudz svaiga estragona lapiņu
  • 2 ēd.k. brūnā cukura
  • 1 tējk. jūras sāls
  • 1 tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 5 ēd.k. virgin olīveļļas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!