Jauno burkānu biezzupa
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 1 kg jauno burkānu
- 1 sīpols
- ½ l ūdens
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 buntīte svaigu pētersīļu
- 2 ēdamkarotes nesālīta sviesta
- Sāls, pipari
- 2 šķēles graudu maizes
- 1 ķiploka daiviņa
Pagatavošanas gaita:
- Sīpolu un burkānus notīra. Sīpolu sagriež gabaliņos. Ja burkāni mazi - tos pārgriež uz pusēm, ja lielāki - ripiņās.
- Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pievieno burkānus un cep vēl 4 minūtes.
- Pielej ūdeni un uzliek vāku, samazina liesmu un sautē ~ 25-30 minūtes.
- Kad burkāni ir mīksti, visu sablenderē. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
- Zupu atdzesē apmēram 3 stundas.
- Pagatavo maizes grauzdiņus: Sagrauzdē maizes šķēles. Ķiploka daiviņu notīra .Maizes šķēles ierīvē ar ķiploka daiviņu un sasmalcina.
- Zupu pasniedz dekorētu ar grauzdiņiem.
Vasaras cukīnī zupa ar kariju
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 tējkarotes karija
- 3nelieli cukini
- 4 kartupeļi
- sāls, malti melnie pipari
- 500 -800 ml ūdens
Pagatavošanas gaita:
- Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Kartupeļus notīra un sagriež gabaliņos. Cukīni noskalo un sagriež gabaliņos.
- Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus, pievieno šķipsniņu sāli un cep ~2-3 minūtes, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno ķiplokus un kariju. Samaisa un pacep vēl 1 minūti.
- Pievieno kartupeļus, cukīni un ūdeni. Uzliek vāku un gatavo uz lēnas uguns ~15 minūtes.
- Sablenderē zupu un atdzesē.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit