Tomātu ievārījums - retums gardēžiem  (19)

Delfi

tomati
Foto: ČetrasSezonas.lv
Tomāti – sen jau zināmais tomātu kečups, tad tomāti želejā, tomātu zupās, salātos un sulās, bet retums – ievārījums. Saldeni pikants, atsvaidzinoši pikants un tāds, kas vienkārši liek tomātus cienīt vēl vairāk. Šis ievārījums ir ideāls ar gaļas ēdieniem, ar kraukšķīgu bageti, kas pildīta ar Brī sieru vai ar krostīni ar čedaru. Un tas nav viss, bet tikai sākums.

Sastāvdaļas:

  • 1100 g tomātu, smalki sagriezti
  • 5 ēd.k. aveņu etiķa
  • 100 g Demeraras cukura
  • 10 cm rozmarīna zariņš
  • 2 palieli timiāna zariņi
  • 1/2 kanēļa standziņas
  • 1/2 sarkanā čili no smailā gala, kur mazāk sēkliņu
  • 1 citrona sula

Rezultāts:

  • 500 ml

Pagatavošana:

  1. Katlā liec visas sastāvdaļas, karsē uz vidēji lielas liesmas un ik pa laikam apmaisi, līdz cukurs izkusis un parādās putas. Putas nosmel un, kad to vairs nav, uzgriez liesmu lielu un vāri kādas 30 minūtes, līdz ievārījums kļuvis biezāks un ķepīgāks.
  2. Kad tas ir salīdzinoši biezs, nogriez liesmu un padzesē kādas 10 minūtes. Pildi sterilizētās burkās.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!