Tomātu ievārījums - retums gardēžiem
Foto: ČetrasSezonas.lv
Tomāti – sen jau zināmais tomātu kečups, tad tomāti želejā, tomātu zupās, salātos un sulās, bet retums – ievārījums. Saldeni pikants, atsvaidzinoši pikants un tāds, kas vienkārši liek tomātus cienīt vēl vairāk. Šis ievārījums ir ideāls ar gaļas ēdieniem, ar kraukšķīgu bageti, kas pildīta ar Brī sieru vai ar krostīni ar čedaru. Un tas nav viss, bet tikai sākums.

Sastāvdaļas:

  • 1100 g tomātu, smalki sagriezti
  • 5 ēd.k. aveņu etiķa
  • 100 g Demeraras cukura
  • 10 cm rozmarīna zariņš
  • 2 palieli timiāna zariņi
  • 1/2 kanēļa standziņas
  • 1/2 sarkanā čili no smailā gala, kur mazāk sēkliņu
  • 1 citrona sula

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!