Sastāvdaļas:
- 1100 g tomātu, smalki sagriezti
- 5 ēd.k. aveņu etiķa
- 100 g Demeraras cukura
- 10 cm rozmarīna zariņš
- 2 palieli timiāna zariņi
- 1/2 kanēļa standziņas
- 1/2 sarkanā čili no smailā gala, kur mazāk sēkliņu
- 1 citrona sula
Rezultāts:
- 500 ml
Pagatavošana:
- Katlā liec visas sastāvdaļas, karsē uz vidēji lielas liesmas un ik pa laikam apmaisi, līdz cukurs izkusis un parādās putas. Putas nosmel un, kad to vairs nav, uzgriez liesmu lielu un vāri kādas 30 minūtes, līdz ievārījums kļuvis biezāks un ķepīgāks.
- Kad tas ir salīdzinoši biezs, nogriez liesmu un padzesē kādas 10 minūtes. Pildi sterilizētās burkās.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit