Sastāvdaļas:
- 20 g sviesta, formas ietaukošanai
- 300 g augstākā labuma kviešu miltu (bīdeļmilti)
- 60 g Krievijas siera
- 1/4 tējk. kaltēta timiāna
- 1/4 tējk. kaltēta oregano
- šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
- 150 g auksta sviesta, sagriezts kubiņos
- 1 maza ola
- 5 ēd.k. piena vai ūdens
- ¼ tējk. jūras sāls
pildījumam:
- 3 ēd.k. olīveļļas
- 280 g vistas filejas, mazos kubiņos
- 4 tējk. TABASCO® sarkano piparu mērces
- 4 lielas olas
- 200 ml salda krējuma
- 1 ķiploka daiva
- 200 g konservētas kukurūzas
- 200 g siera, rupji sarīvēta
Papildinājumi:
- TABASCO® piparu mērci var uzsmidzināt arī uz pīrāga virsmas
Pagatavošana:
- Traukā iesijā miltus ar sāli, muskatriekstu, oregano un sieru. Samaisi. Pievieno sviestu un ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu.
- Pievieno olu un ūdeni vai pienu. Mīklu samīci, lai ir vienmērīga. Tad izveido viendabīgu mīklas bumbu, kuru liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko ar sviestu tartes formu 23 cm diametrā. Izrullē mīklu un izklāj formā, piespiežot maliņas.
- Pannā sakarsē eļļu un pievieno vistas gabaliņus un 1 tējk. TABASCO® sarkano piparu mērci. Pasautē tikai tik daudz, līdz vista ir vidēji izcepusies. Tā būs balta. Noņem no liesmas un noliec malā.
- Uz mīklas formā izklāj kukurūzu un vistas gabaliņus.
- Bļodā liec olas, ķiploku un sablenderē. Tad pievieno saldu krējumu un atlikušo TABASCO® mērci. Samaisi. Pieliec pusi siera, samaisi un lej formā. Uzber pāri palikušo sieru un liec krāsnī cepties 40 minūtes, līdz ir zeltains un vidū tik tikko kustas.
- Izņem ārā, atdzesē un pasniedz vai nu siltu, vai arī pilnībā atdzesētu ledusskapī.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit