Pikantais pīrāgs ar kukurūzu un vistu  (5)

Delfi

pirags
Foto: ČetrasSezonas.lv
Pīrāgs, kurā ir divi produkti, kas tik labi iet kopā, – vista un kukurūza. Un vēl labāk – ar TABASCO® sarkano piparu mērci, kura piedod labu pikantumu, skaisti balansē siera treknumu un izceļ visas garšas.

Sastāvdaļas:

  • 20 g sviesta, formas ietaukošanai
  • 300 g augstākā labuma kviešu miltu (bīdeļmilti)
  • 60 g Krievijas siera
  • 1/4 tējk. kaltēta timiāna
  • 1/4 tējk. kaltēta oregano
  • šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
  • 150 g auksta sviesta, sagriezts kubiņos
  • 1 maza ola
  • 5 ēd.k. piena vai ūdens
  • ¼ tējk. jūras sāls

pildījumam:

  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 280 g vistas filejas, mazos kubiņos
  • 4 tējk. TABASCO® sarkano piparu mērces
  • 4 lielas olas
  • 200 ml salda krējuma
  • 1 ķiploka daiva
  • 200 g konservētas kukurūzas
  • 200 g siera, rupji sarīvēta

Papildinājumi:

  • TABASCO® piparu mērci var uzsmidzināt arī uz pīrāga virsmas

Pagatavošana:

  1. Traukā iesijā miltus ar sāli, muskatriekstu, oregano un sieru. Samaisi. Pievieno sviestu un ar pirkstu galiem beržot izveido rīvmaizei līdzīgu masu.
  2. Pievieno olu un ūdeni vai pienu. Mīklu samīci, lai ir vienmērīga. Tad izveido viendabīgu mīklas bumbu, kuru liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko ar sviestu tartes formu 23 cm diametrā. Izrullē mīklu un izklāj formā, piespiežot maliņas.
  4. Pannā sakarsē eļļu un pievieno vistas gabaliņus un 1 tējk. TABASCO® sarkano piparu mērci. Pasautē tikai tik daudz, līdz vista ir vidēji izcepusies. Tā būs balta. Noņem no liesmas un noliec malā.
  5. Uz mīklas formā izklāj kukurūzu un vistas gabaliņus.
  6. Bļodā liec olas, ķiploku un sablenderē. Tad pievieno saldu krējumu un atlikušo  TABASCO® mērci. Samaisi. Pieliec pusi siera, samaisi un lej formā. Uzber pāri palikušo sieru un liec krāsnī cepties 40 minūtes, līdz ir zeltains un vidū tik tikko kustas.
  7. Izņem ārā, atdzesē un pasniedz vai nu siltu, vai arī pilnībā atdzesētu ledusskapī.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!