Cukgala_ar_aboliem-04_labots
Sulīga, aromātiska, garšas bagāta... Tāda ir šī rudens cūka, kas marinēta ābolu sulā un ābolu etiķī, cepta kopā ar āboliem un pasniegta ar ābolu un sīpolu mērci. Nekā lieka, tikai kvalitatīva cūkas gaļa un īsti Latvijas āboli. Vēl garšas bagātināšanai nedaudz mūsu pašu ziedu medus, kardamona un ķimeņu. Šī nu, mūsuprāt, ir vēl viena recepte, kā mūsdienās garšo Latvija!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 2 cūkas filejas ( ~ 400 g katra)
  • Marinādei
  • 0,5 l ābolu sulas
  • 100 ml ābolu etiķa
  • 2 ēdamkarotes rupjā sāls
  • 10 daiviņas ķiploku
  • 1 ēdamkarote ķimeņu
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 0,5 tējkarotes malta kardamona
  • Glazūrai
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 5-6 veseli skābeni āboli
  • 2-3 sīpoli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!