Siera_kuka-14_DxO
Šī ir klasiska siera kūka, kur solo loma šoreiz ir aprikozēm. Vispirms tām "atbrīvo" aromātu, aprikozes sautējot uz nelielas liesmas. Tad no iegūtās mērces veido zeltaini oranžus aprikožu viļņus ar maigām siera krēma cepurītēm. Šādi siera kūku var gatavot arī ar citām sezonas ogām un tad tikai atliek ļauties kulināram brīnumam!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • ~ 180 g krekeru vai citu cepumu pēc izvēles
  • ~ 150 g sviesta + nedaudz veidnes ietaukošanai
  • ~ 200 g gatavu aprikožu
  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 3 iepakojumi Filadelfijas svaigā siera (3x175 g)
  • ~ 150 ml skābā krējuma
  • 130 g cukura + 2 ēdamkarotes pamatnei
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • apaļā kūkas veidne, 26 cm/dm + cepamais papīrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!