Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 100g sviests, izkausēts
- 150g cepumu (piem. Selga)
- 1/2 tējk. kanēlis
Pildījumam:
- 200g krēmsiers, istabas t
- 160g maskarpone, istabas t
- 135g pūdercukurs
- 200ml stingrs, miltains oranžais ķirbis, tvaicēts, blenderēts
- 60ml salds krējums
- 1 tējk. vaniļas ekstraktu
- 2 olas
- 2 tējk. kukurūzas cietes
Pagatavošana:
- Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu, augšas un apakšas režīmā.
- Mufinu pannā izkārto papīra formiņas.
- Sablenderē cepumus, pieber kanēli un samaisa ar izkausēto sviestu. Masu vienmērīgi sadala visās 12 formiņās, to viegli piespiežot.
- Pildījumam bļodā ieliek 100g krēmsiera un kukurūzas cietes. Puto nelielā ātrumā aptuveni 2 minūtes, kamēr masa ir vijīga, ik pa laikam no malām nokasot pielipušo krēmsieru. Turpinot putošanu, pievieno pārējo sieru divās daļās, pēc katras pievienošanas kārtīgi saputojot. Palielinot miksera ātrumu pieber izsijātu pūdercukuru, kārtīgi saputojot līdz veidojas viendabīgas masa. Tad pa vienai pievieno olas, pēc katras arī kārtīgi sakuļot. Beigās pievieno ķirbja biezeni, vaniļu un saldu krējumu, visu kārtīgi saputojot, bet ne ilgāk kā līdz mirklim līdz izveidojas viendabīga masa.
- Lej vienādā daudzumā sagavatotajās formiņās. Pannu ievieto lielākā pannā, kuru piepilda ar karstu ūdeni, līdz tas sasniedz apmēram ½ mufinu pannas. Liek krāsnī uz cep aptuveni 40-50 minūtes. Gatavām kūciņām jābūt viegli stingrām.
- Izņem no krāsns, atstāj pannā un 2h atdzesē istabas t. Pēc tam pannu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 4h līdz tās pilnībā atdzisušas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit