f64_100215_garsvielas_002
Foto: F64

Pašmāju dārzeņu sezona rit pilnā sparā, tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis sagatavojis padomus kā pagatavot gardus ēdienus no vitamīniem bagātajiem kāļiem un rutkiem. ”Visvairāk vitamīnu dārzeņos ir vasaras un rudens sezonā - tieši tāpēc šobrīd ir īstais laiks ļauties eksperimentiem un izmēģināt jaunus ēdienus un garšas. Starp citu - arī tādi ne tik iecienīti dārzeņi kā kāļi vai rutki, atbilstoši pagatavoti, būs veselīga un garda piedeva maltītei. Turklāt kālis ir labs C vitamīna avots, savukārt rutks, kopā ar medu palīdzēs, ja rudens drēgnajā laikā būsi saaukstējies,” stāsta Aikāgaršo šefpavārs.

Dārzeņu terīne ar kazas sieru (2 porcijas)

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!