Sastāvdaļas:
- 100 g sālītu pistāciju, smalki sakapātas
pamatnei:
- 150 g auzu pārslu
- 1 tējk. sāls
- 150 g sviesta
pildījumam:
- 400 g ”Kārums" svaigā siera
- 500 g ”Kārums" krējuma jogurta ar zaļumiem
- 250 g "Kārums" grieķu jogurta
- 2 ēd.k. tumšā cukura sīrupa
- jūras sāls pēc garšas
- 1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu
- 1 ēd.k. citrona sulas
- 10 želatīna plāksnes
Rezultāts:
- 1 kūka
Papildinājumi:
- * Es vienmēr pieleju katliņā, kur ir želatīns, jo tad esmu droša, ka želatīns, ātri ieliets aukstā masā, nesaies kunkuļos.
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Blenderī liec auzu pārslas, sāli un sablenderē. Pievieno sviestu un turpini blenderēt. Izņem no bļodas un izklāj pa kūkas pannas pamatni, lai izlīdzinās. Liec cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz ir zeltains.
- Izņem ārā, atdzesē pannā. Kad pamatne atdzisusi, gatavo krēmu.
- Bļodā liec krēmsieru un ar rokas putojamo slotiņu vai mikseri zemā ātrumā samiksē, lai kļūst vijīgs. Pievieno grieķu jogurtu un jogurta krējumu. Samaisi. Pievieno sīrupu, citrona sulu, sāli un piparus. Samaisi.
- Pannā vai katliņā uzvāri ūdeni. Citā bļodā liec želatīna plāksnes, uzlej ūdeni un ļauj pastāvēt 10 minūtes. Izņem plāksnes ārā, nospied, liec bļodiņā. Bļodu liec karstā ūdens peldē un izkausē, līdz želatīns ir šķidrs.
- Ar kausiņu pielej krēmu želatīnam un iemaisi*. Želatīna krēmu maisot lej lielajā bļodā pie krēma. Samaisi.
- Lej uz pamatnes, kas pannā, un liec ledusskapī, lai sastingst. Vismaz 4 h, bet vislabāk 8 h.
- Izņem ārā, uzber pistācijas un pasniedz kopā ar salātiem.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit