Sastāvdaļas:
- 1,5 kg riekstu ķirbja (vai kāda cita miltaina ķirbja ar oranžu iekšu)
- 2 ēd.k. auksta spieduma kaņepju eļļas
- 6 ēd.k. virgin olīveļļas
- ½ tējk. svaigi maltu melno piparu
- ¼ tējk. jūras sāls (vai pēc garšas)
- 10 balto piparu graudiņi, saberzti
- 30 g vai 10 plānas šķēles vītināta bekona (var plāni sagrieztu žāvētu bekonu)
- 60 g svaigā siera bumbu, piem., "Trikātas"
- 30 g grauzdētu lazdu riekstu, rupji sakapāti
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
- Uz pannas liec ķirbja šķēles ar mizu uz leju. Pārslaki ar abām eļļām un pārliecinies, vai tās pārklāj visus ķirbjus. Vislabāk samaisi ar rokām. Pārber ar abiem pipariem un sāli.
- Liec krāsns vidējā nodalījumā un cep 40-45 minūtes vai līdz brīdim, kad ķirbis gatavs.
- Izņem pannu no krāsns, uzliec virsū bekona šķēles un ieliec krāsnī cepties vēl tik ilgi, līdz bekons kļuvis kraukšķīgs.
- Ņem pannu ārā, uzber gan riekstus, gan sieru un pasniedz vai nu ar visu pannu galda vidū, vai jau saliekot pa šķīvjiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit