katls
Foto: ČetrasSezonas.lv
Šis ir klasisks izraēliešu ēdiens no vistas, dārzeņiem un rīsiem, kas ir īpašs ar savu formu un nosaukumu – burtiskā tulkojumā tas nozīmē "ačgārnais ēdiens", jo, kad tas gatavs, to apgriež otrādi un pasniedz.

Sastāvdaļas:

  • 5 vistu stilbiņi (bez kauliem)
  • 1 baklažāns, nelielos gabaliņos
  • 1/2 puķkāposta, sadalīts galviņās
  • 1 šķēlēs sagriezts sīpols
  • 250 g ķiršu tomātu
  • 500 g vidēji garu rīsu
  • 1 - 1,5 l karsta vistas buljona
  • 1/2 tējk. kumīna
  • svaigi melnie pipari pēc garšas
  • jūras sāls pēc garšas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!