Sastāvdaļas:
- 180 g sviesta, istabas t
- 60 g cukura
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 apelsīna miziņa, sarīvēta
- šķipsniņa sāls
- 260 g kviešu bīdeļmiltu
- 60 g lielogu dzērveņu
- 60 g zaļo pistāciju
- 100 g gaiši brūnā cukura apviļāšanai
- 1 ola
- 1 tējk. garšvielu maisījuma*
Rezultāts:
- 50 gab.
Pagatavošana:
- Sviestu saputo kopā ar cukuru. Pievieno skābo krējumu un apelsīna miziņu.
- Saputotajai sviesta masai pievieno miltus, iemīci lielās dzērvenes un zaļās pistācijas.
- No mīklas izvel desiņu, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz divām stundām atdzist un sacietēt.
- Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru.
- Samaisi visas garšvielas un sajauc ar brūno cukuru.
- Desiņu apzied ar sakultu olu, izņemot galus, apviļā cukura un garšvielu maisījumā. Griez 0,5 cm biezās šķēlēs. Šķēlītes liec uz plāts. Cep 10-15 minūtes.
- Atdzesē uz restītes.
* pa šķipsniņai no kanēļa, muskatrieksta, maltām krustnagliņām, kaltēta ingvera un malta kardamona
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit