Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 4 šķēles baltmaizes
- 1 paprika (sarkana, dzeltena vai oranža)
- 4 kartupeļi
- 5 ēdamkarotes eļļas
- 10 daiviņas ķiploku
- 1 liels sīpols
- 1 tējkarote kaltēta majorāna
- 1,5 l vistas buljona
- sāls, malti melnie pipari
Pasniegšanai
- 1 neliela buntīte pētersīļu
- 100 g rīvēta siera pēc izvēles
Pagatavošanas gaita:
1. Maizi sagriež nelielos gabaliņos un apgrauzdē uz pannas .
2. Sīpolu notīra un smalki sakapā. Papriku sagriež nelielos gabaliņos. Pannā uzkarsē eļļu un 5 minūtes apcep sīpolus un paprikas gabaliņus.
3. Kartupeļus notīra un sagriež mazos gabaliņos, pievieno sīpoliem un paprikai, samaisa un pacep vēl 2-3 minūtes. Ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz eļļas.
4. Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedni. Pievieno majorānu, sāli un samaisa.
5. Pielej buljonu ( vistas buljona gatavošana www.piegalda.lv) un vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.
6. Pievieno ķiploku maisījumu un svaigi maltus melnos piparus. Ja gribas sāļāku - pievieno vēl sāli pēc garšas.
7. Zupu uzvāra līdz pirmajam burbulim un izslēdz liesmu. Pasniedz ar grauzdiņiem un smalki sakapātiem zaļumiem. Zupai piestāv arī sauja rīvēta siera.
Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.