58593ķirbju
Foto: ČetrasSezonas.lv
Zupā pievienotās garšvielas un lēcas padara to patīkami sildošu un austrumniecisku. Ja tā ir par asu – pasniedz ar grieķu jogurtu.

  • 200 g sarkanās lēcas
  • 750 g ķirbja, sagriezts vidējos kubiņos
  • 2 selerijas kāti, sagriezts vidējos kubiņos
  • īkšķa lieluma ingvers, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 600 ml dārzeņu buljona
  • 1 sīpols, sīki sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 1/2 tējk. kumīna
  • 1/2 tējk. koriandra sēklu
  • 1/2 tējk. brūno sinepju sēklu
  • 1/4 tējk. kurkumas
  • 1/4 tējk. malta kanēļa
  • 1/2 svaiga čili, sīki sakapāts
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • kokosriekstu pārslas vai svaigs koriandrs pasniegšanai
  • jūras sāls pēc garšas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!