Kartupelu_sacepums_11
Mēs mīlam kartupeļus, un tas ir pamatoti. Latvijā ir tik garšīgi kartupeļi, kā nekur citur pasaulē. Tos tik ierasts baudīt kā neiztrūkstošu piedevu pie gaļas vai zivju ēdieniem – gan novārītus, gan apceptus, gan sagatavotus gardā biezputrā. Mēs liekam kartupeļus arī zupās un salātos. Sacepums ir vēl viens veids, kā parasto, latvisko kartupeli izgaršot pavisam jaunā veidā. Pie tam – sacepums ir tik sātīgs un garšīgs, ka cienīgs nosaukuma "Pamatēdiens". Jo miltaināka būs Jūsu izvēlētā kartupeļu šķirne, jo gardāks izdosies sacepums.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 2 kg miltainu kartupeļu
  • 1 liels sīpols
  • ½ l saldā krējuma vai trekna
  • piena
  • 100 g rīvēta siera
  • 60 g sviesta
  • sāls, malti melnie pipari
  • šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
  • folija
  • veidne cepšanai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!