tomāti, konservi
Foto: PantherMedia/Scanpix
Pazīstamais amerikāņu dietologs un veselīgas ēšanas veicinātājs Džareds Kohs savā jaunākajā grāmatā "The Refrigerator Look Book" publicējis to deviņu produktu sarakstu, kurus vislabāk no ēdienkartes izsvītrot pavisam.

Neveselīgo produktu topa pirmajā vietā ir konservēti tomāti. Ārsts brīdina, ka, šādi uzglabājot tomātus, veidojas paaugstināts bifsenola līmenis - šī ķīmiskā viela var izraisīt gļotādu kairinājumu un lielākā koncentrācijā ir kancerogēna.

Otro vietu visai paredzami ieņem apstrādāti gaļas produkti, piemēram, bekons, desas, sardeles un cīsiņi. Šādus produktus nevajadzētu lietot to sastāvā esošo hormonu un nitrātu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!