Sastāvdaļas:
- 300 g jēlu garneļu 60/80 izmēra
- 400 g zaļo pākšu pupiņu (var arī saldētas)
- jūras sāls pēc garšas, pupiņu vārīšanai
- 2 ēd.k. olīveļļas cepšanai
- 30 g sviesta
- 4 ķiploka daivas plānās šķēlītēs
- 1/4 citrona miziņas
- 240 g konservētu cannellini pupiņu, nokāstas
Pagatavošana:
- Notīri garnelēm čaulas, bet astītes atstāj. Kamēr to dari, liec katliņā vārīties ūdeni un pieber sāli.
- Kad ūdens uzvārījies, liec iekšā pākšu pupiņas un vāri, līdz gatavas.
- Tikmēr pannā lej eļļu, liec sviestu un sakarsē. Pievieno ķiplokus, pieliec citrona mizu un pacep 1 minūti. Tad pieliec garneles un cep, līdz gatavas.
- Kad pupiņas gatavas, nokās un pievieno garnelēm. Samaisi un pacep vēl 1 minūti. Pasniedz. Vari uzliet čili eļļu.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit