Zaļās pupiņas ar garnelēm  (1)

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Vienkāršībā slēpjas spēks. 15 minūtes, un gatavas perfektas vakariņas.

Sastāvdaļas:

  • 300 g jēlu garneļu 60/80 izmēra
  • 400 g zaļo pākšu pupiņu (var arī saldētas)
  • jūras sāls pēc garšas, pupiņu vārīšanai
  • 2 ēd.k. olīveļļas cepšanai
  • 30 g sviesta
  • 4 ķiploka daivas plānās šķēlītēs
  • 1/4 citrona miziņas
  • 240 g konservētu cannellini pupiņu, nokāstas

Pagatavošana:

  1. Notīri garnelēm čaulas, bet astītes atstāj. Kamēr to dari, liec katliņā vārīties ūdeni un pieber sāli.
  2. Kad ūdens uzvārījies, liec iekšā pākšu pupiņas un vāri, līdz gatavas.
  3. Tikmēr pannā lej eļļu, liec sviestu un sakarsē. Pievieno ķiplokus, pieliec citrona mizu un pacep 1 minūti. Tad pieliec garneles un cep, līdz gatavas.
  4. Kad pupiņas gatavas, nokās un pievieno garnelēm. Samaisi un pacep vēl 1 minūti. Pasniedz. Vari uzliet čili eļļu.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!