Saldskābmaizes ar bietēm un maigo kazas sieru  (1)

Delfi

60744
Foto: ČetrasSezonas.lv
Šīs saldskābmaizes var noderēt gan kā daļa no vakariņām, gan arī, sadalītas mazās daļās, kā uzkoda – arī pirms vakariņām vai ballītē. Saldenā biete kopā ar svaigo kazas sieru un mūsu pašu lepnumu – saldskābmaizi – sader vairāk nekā perfekti.

Sastāvdaļas:

  • 8 rudzu saldskābmaizes šķēles
  • 50 g biešu lapiņu
  • 1 ēd.k. extra virgin olīveļļas salātiem
  • 200 g "Balletine" kazas siera ar medu
  • 40 g pistāciju bez sāls, rupji sakapātas
  • olīveļļas maizes apcepšanai
  • svaigi malti melnie pipari

bietēm:

  • 180 g vārītas, nomizotas bietes, plānās šķēlītēs
  • 2 ēd.k. aveņu etiķa
  • 2 mazas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 2 tējk. citrona sulas
  • 2 ēd.k. valriekstu vai extra virgin olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec bietes, aveņu etiķi, eļļu, sāli, piparus, citrona sulu un ķiploku. Samaisi un noliec ledusskapī, lai ievelkas 30 minūtes.
  2. Pannā lej eļļu un sakarsē. Liec iekšā saldskābmaizes šķēles un apcep brūnas no abām pusēm. Tikmēr bļodā sajauc nomazgātus un nosusinātas biešu lapiņas ar olīveļļu. Ja vēlies, pieber piparus.
  3. Uz šķīvja liec saldskābmaizi, virsū bietes, salātlapas un tad kazas sieru. Uzber piparus un pistācijas.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!