Sastāvdaļas:
- 8 rudzu saldskābmaizes šķēles
- 50 g biešu lapiņu
- 1 ēd.k. extra virgin olīveļļas salātiem
- 200 g "Balletine" kazas siera ar medu
- 40 g pistāciju bez sāls, rupji sakapātas
- olīveļļas maizes apcepšanai
- svaigi malti melnie pipari
bietēm:
- 180 g vārītas, nomizotas bietes, plānās šķēlītēs
- 2 ēd.k. aveņu etiķa
- 2 mazas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- 2 tējk. citrona sulas
- 2 ēd.k. valriekstu vai extra virgin olīveļļas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Bļodā liec bietes, aveņu etiķi, eļļu, sāli, piparus, citrona sulu un ķiploku. Samaisi un noliec ledusskapī, lai ievelkas 30 minūtes.
- Pannā lej eļļu un sakarsē. Liec iekšā saldskābmaizes šķēles un apcep brūnas no abām pusēm. Tikmēr bļodā sajauc nomazgātus un nosusinātas biešu lapiņas ar olīveļļu. Ja vēlies, pieber piparus.
- Uz šķīvja liec saldskābmaizi, virsū bietes, salātlapas un tad kazas sieru. Uzber piparus un pistācijas.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit