Piecgraudu sāļā siera kūka ar garnelēm  (13)

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
„Finn Crisp” maizītes ir lieliskas ne tikai baudīšanai brokastīs, bet tās var arī izmantot sāļo kūku pamatnei un pievienot nedaudz pildījumā, lai piedotu vieglu kraukšķīgumu un interesantu garšu. Pamēģini. Var rotāt arī ar lasi.

Sastāvdaļas:

  • 500 g vārītu garneļu

pamatnei:

krēmsiera pildījumam:

  • 540 g krēmsiera bez piedevām
  • 500 g salda krējuma
  • 60 g "Finn Crisp" piecgraudu maizīšu
  • 2 anšovi
  • 6 plāksnes želatīna
  • 1 liels timiāna zariņš
  • 1 kaltēts čili
  • 1 lauru lapa
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Kūkas pamatni 23 cm diametrā izklāj ar cepamo papīru. Bļodā aukstā ūdenī iemērc želatīna plāksnes.
  2. Sablenderē maizītes, kas paredzētas pamatnei. Pievieno izkausētu sviestu un vēlreiz sablenderē. Pieber sāli un piparus pēc garšas. Liec kūkas formā un izlīdzini piespiežot. Trauku, kurā blenderēji, atstāj, to vēl izmantosi.
  3. Katliņā lej 200 g salda krējuma, pievieno timiānu, lauru lapu, čili un uzsildi, līdz uzmet pirmo burbuli. Traukā, kurā jau blenderēji, liec pildījumam paredzētās maizītes un anšovus, sablenderē.
  4. Bļodā liec krēmsieru un puto kādas 2 minūtes. Tad pievieno atlikušo saldo krējumu un puto, līdz ir vijīgs krēms. Pievieno sablenderētās maizītes ar anšoviem. Samaisi.
  5. No saldā krējuma izņem lauru lapu, čili un timiānu. Pieliec nospiestas želatīna plāksnes un samaisi, lai tās izkūst. Ja nekūst un salds krējums ir par vēsu, uzliec uz nelielas liesmas un pasildi, līdz sāk kust (nekādā gadījumā nevāri). Šo saldo krējumu pielej krēmam bļodā un visu iemaisi ar putojamo slotiņu.
  6. Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Sālim jābūt maz, lai tas izceļ garšas, bet nav jūtams. Lej formā uz pamatnes un pārklāj ar pārtikas plēvi. Liec ledusskapī uz 8 h vai saldētavā uz 2-3 h. Izņem ārā, uzliec garneles un pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!