Sulīgā sodas maize  (2)

Delfi

Sodas maize ir viena no visvieglāk pagatavojamām. Tā apbur ar savu aromātu, tekstūru un sulīgumu.

Sastāvdaļas:

  • 300 ml balto kviešu miltu
  • 300 ml pilngraudu miltu
  • 2 tējk. dzeramās sodas
  • 1 tējk. jūras sāls
  • 140 g baltā vai brūnā cukura
  • 65 g sviesta
  • 450 ml paniņu

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Izklāj divas 18 cm formas ar cepamo papīru 18 cm diametrā.
  2. Bļodā liec miltus, sodu, sāli un cukuru un samaisi. Pierīvē ar rupjo rīvi sviestu un ar rokām iestrādā masā. Pielej paniņas un samaisi. Samīci ar rokām un izveido divas bumbas. Katrā iegriez krustu 1,5 cm dziļumā un liec sakarsētā krāsnī.
  3. Cep 25-30 minūtes, līdz maize zeltaina un gatava.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!