Gaspačo ir dažādi veidi ne tikai Spānijā, bet visā pasaulē. Klasiski to gatavoja tikai no četrām sastāvdaļām – maizes, eļļas, ķiplokiem un ūdens. Mūsdienās jau no tomātiem, gurķiem, paprikas, maizes, eļļas un etiķa.

Sastāvdaļas:

  • 20 g maizes mīkstuma (piemēram, čabata)
  • 300 g bioloģisko tomātu, sēklas izņemtas
  • 150 g bioloģiskās paprikas, iztīrīta un sagriezta gabalos
  • 130 g nomizota bioloģiskā gurķa, gabalos
  • 2 ķiploka daivas, notīrītas
  • 80 ml extra virgin olīveļļas
  • 40 ml baltvīna etiķa
  • 2 ēd.k. mandeļu miltu vai mandeļu
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!