Foto: DELFI
Gardēži - sarosieties! Beidzot iespējams redzēt un izmēģināt receptes, kas tapa meistarklases laikā "Gatavojam kopā ar leģendāro sieru Džiugas". Meistarklasē bija iespēja piedalīties arī portāla "Delfi" lasītājiem un lasītājām. Gardā pasākuma laikā tapa vairāki kulinārijas šedevri Baltic Beach Hotel restorāna "Caviar Club" šefpavāra Kristapa Jokmaņa izpildījumā.

Iespēju piedalīties meistarklasē ieguva 3 portāla "Delfi" lasītājas, kas bija izrādījušas iniciatīvu un arī pašas mājās izmēģinājušas pagatavot ko garšīgu, izmantojot sieru "Džiugas".

Turpinām iepazīstināt jūs ar labākajām meistarklases receptēm. Kā nākamo jūsu uzmanībai piedāvājam recepti "Pasta ar jūras veltēm un cieto sieru 'Džiugas'".

Nepieciešams:
Penne makaroni – 80 g
Sāls – 10 g
Tomāti savā sulā – 100 g
Sīpoli – 15 g
Burkāni – 15 g
Selerijas sakne – 15 g
Ķiploki – 10 g
Jūras ķemmītes – 40 g
Tīģergarneles – 3 gab.
Mini kalmāri – 50 g
Mīdijas zaļās – 4 gab.
Mīdijas zilās – 2 gab.
Cietais siers "Džiugas" – 35 g

Pagatavošana:
Pirmo gatavojam tomātu mērci. Visus dārzeņus sagriežam ļoti smalkos kubiņos, pasautējam olīveļļā, atsevišķi sablenderējam tomātus savā sulā, lejam virsū dārzeņiem un uz mazas uguns sautējam kādas 20-30 minūtes, pievienojam garšvielas pēc savas gaumes.

Vāram penne makaronus, kā norādīts uz iepakojuma.

Visas jūras veltes apcepam ļoti karstā pannā, pievienojas tomātu mērci un vārīto pastu, pievienojam nedaudz smalki grieztu baziliku un rīvētu sieru.

Liekam šķīvī, kārtojam plāni grieztu cieto sieru un svaiga bazilika lapiņas.

Lai labi garšo!


Receptē tika izmantots Džiugas Mild siers - ne mazāk kā 12 mēnešus nogatavinātais siers, kurā sāk paspilgtināties tipiskas nogatavināta siera īpašības. Tam piemīt patīkami rūgts aromāts un viegli pikanta garša, kas ēšanas laikā maigi kutina aukslējas.

Raksturīga krēmkrāsa, pie miziņas nedaudz izteiktākā tonī. Cieta, viengabalaina un diezgan viegli lūztoša struktūra. Šis siers ir kā izsmalcināta garšviela. Siers piemērots gan dažādu mērču pagatavošanai, gan desertu gatavošanai un cepumu cepšanai.


Receptes tapušās sadarbībā ar:

DžiugasBaltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!