Foto: DELFI
Gardēži - sarosieties! Beidzot iespējams redzēt un izmēģināt receptes, kas tapa meistarklases laikā "Gatavojam kopā ar leģendāro sieru Džiugas". Meistarklasē bija iespēja piedalīties arī portāla "Delfi" lasītājiem un lasītājām. Gardā pasākuma laikā tapa vairāki kulinārijas šedevri Baltic Beach Hotel restorāna "Caviar Club" šefpavāra Kristapa Jokmaņa izpildījumā.

Iespēju piedalīties meistarklasē ieguva 3 portāla "Delfi" lasītājas, kas bija izrādījušas iniciatīvu un arī pašas mājās izmēģinājušas pagatavot ko garšīgu, izmantojot sieru "Džiugas".

Turpinām iepazīstināt jūs ar labākajām meistarklases receptēm. Kā pēdējo jūsu uzmanībai piedāvājam recepti "Kukurūzas cālis ar gaisīgu kartupeļu biezeni un siera čipsiem".

Nepieciešams:

Kukurūzas cālis – 1 gab.

Sāls – 5 g

Pipari – 1 g

Olīveļļa – 35 g

Kartupeļi – 300 g

Sviests – 60 g

Saldais krējums – 40 g

Piens – 40 g

Muskatrieksts – 1 g

Cietais siers "Džiugas" – 60 g

Baltvīna mērce – 30 g

Pagatavošana:
Liekam vārīties kartupeļus, kad tie gatavi, nolejam ūdeni un kārtīgi nosusinām. Atsevišķi uzvārām pienu ar saldo krējumu un sviestu, kartupeļus izspiežam caur spiedi, pēc garšas pievienojam sāli, piparus un muskatriekstu, pielejam karsto pienu un rūpīgi samaisām.

Kukurūzas cālim nogriežam fileju un kājiņu, apsālām un cepam karstā eļļā. Kad āda kraukšķīga, liekam karstā krāsnī 180-200 grādos – kājiņu uz 10 min, krūtiņu uz 5 min.

Cieto sieru smalki rīvējam un beram uz cepamā papīra apaļā formiņā, tad cepam karstā krāsnī 180-200 grādos apmēram 3-6 min. Čipsim jābūt kraukšķīgam. Kārtojam visu uz šķīvja un pārlejam baltvīna mērci.



Receptē tika izmantots Džiugas Mild siers - ne mazāk kā 12 mēnešus nogatavinātais siers, kurā sāk paspilgtināties tipiskas nogatavināta siera īpašības. Tam piemīt patīkami rūgts aromāts un viegli pikanta garša, kas ēšanas laikā maigi kutina aukslējas.

Raksturīga krēmkrāsa, pie miziņas nedaudz izteiktākā tonī. Cieta, viengabalaina un diezgan viegli lūztoša struktūra. Šis siers ir kā izsmalcināta garšviela. Siers piemērots gan dažādu mērču pagatavošanai, gan desertu gatavošanai un cepumu cepšanai.


Receptes tapušās sadarbībā ar:

DžiugasBaltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!