Foto: DELFI

Gardēži - sarosieties! Turpinām piedāvāt labākās receptes, kas tapušas nu jau otrās meistarklases laikā "Gatavojam kopā ar leģendāro sieru Džiugas". Arī aizvadītās nedēļas meistarklasē bija iespēja piedalīties portāla "Delfi" lasītājām. Gardā pasākuma laikā tapa vairāki kulinārijas šedevri Baltic Beach Hotel restorānu "Caviar Club" un "il Solešefpavāru Kristapa Jokmaņa un Oļesjas Kislickas izpildījumā.

Iespēju piedalīties meistarklasē ieguva trīs portāla "Delfi" lasītājas, kas pareizi atbildēja uz konkursa jautājumiem par "Džiugas" sieru.

Turpmākajās nedēļās iepazīstināsim jūs ar labākajām meistarklases receptēm. Šoreiz jūsu uzmanībai piedāvājam recepti "Cotoletta".

Nepieciešams:

Vistas fileja – 0,15 kg
Olas – 1 gab.
Rīvmaize – 0,08 kg
Džiugas cietais siers – 0,035 kg
Olīveļļa – 0,04 kg
Sāls un pipari – pēc garšas
Tomāti – 0,15 kg
Rukolas salāti – 0,05 kg
Ķiršu tomāti - 0,15 kg
Olīveļļas un Balzamiko etiķa maisījums – 0,015 kg

Pagatavošana:

Vistas fileju ieklāj starp divām pārtikas plēves loksnēm un uzmanīgi izdauza maksimāli plānu.

Rīvmaizi sajauc ar smalki rīvētu cieto Džiugas sieru.

Vistas fileju nedaudz apsāla un piparo, un panē olā un tad rīvmaizē, kas sajaukta ar sieru. Cep uz ļoti karstas pannas, apmēram 1-2 minūtes no katras puses.

Pasniedz kopā ar plāni grieztiem tomātiem, ķiršu tomātiem un rukolas salātiem. 


Par DŽIUGAS:

DŽIUGAS® – gardas, īpašas garšas siera nosaukums. Cietais fermentētais siers tiek nogatavināts 12, 18, 24, 36 un 48 mēnešus. Pateicoties unikālajai patentētajai tehnoloģijai un izmantotajai raugu kultūru kompozīcijai, šis siers ilgās nogatavināšanas laikā iegūst tikai tam raksturīgās neparastās īpašības.

Lieliskā garša un augstā kvalitāte savienojumā ar oriģinālām iepakojuma idejām piešķir DŽIUGAS® sieram ekskluzivitāti.

Ēdiena pagatavošanai tika izmantots ne mazāk kā 18 mēnešus nogatavināts cietais siers DŽIUGAS® Piquant - vidēji nogatavināts siers, kurā atklājas intensīvu aromātu harmonija un samērā asa garša.

Izsmalcinātu trauslumu piešķir atsevišķie kalcija sāļu kristāli, kas vēsta par jaunu siera brieduma posmu. Tam ir cieta miza dzeltenīgā krāsā.

Receptes tapušās sadarbībā ar:

Džiugas

Baltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!