Foto: DELFI

Gardēži - sarosieties! Turpinām iepazīstināt ar receptēm, kas tapa meistarklases laikā "Gatavojam kopā ar leģendāro sieru Džiugas". Meistarklasē bija iespēja piedalīties arī portāla "Delfi" lasītājām. Gardā pasākuma laikā tapa vairāki kulinārijas šedevri Baltic Beach Hotel restorānu "Caviar Club" un "il Sole" šefpavāru Kristapa Jokmaņa un Oļesjas Kislickas izpildījumā.

Iespēju piedalīties meistarklasē ieguva trīs portāla "Delfi" lasītājas, kas pareizi atbildēja uz konkursa jautājumiem par "Džiugas" sieru.

Turpmākajās nedēļās iepazīstināsim jūs ar labākajām meistarklases receptēm. Šoreiz jūsu uzmanībai piedāvājam recepti, kā pagatavot Tagliatelle pastu ar Portobello sēnēm, vistas fileju un "Džiugas" sieru.

Nepieciešams:

Pastas mīkla vienai porcijai 0,12 kg
Semola milti – 0,5 kg
Olas – 5 gab.
Olīveļļa – 0,02 kg

Portobello sēnes – 0,08 kg
Vistas fileja – 0,1 kg
Olīveļļa – 0,03 kg
Timiāns – 0,003 kg
Baltvīns – 0,035 kg
Saldais krējums – 0,1 kg
Džiugas cietais siers – 0,025 kg

Pagatavošana:

Pastu izrullē, sagriež un vāra, vai arī, ja izmanto veikala makaronus, tad tos gatavo pēc pievienotās receptes.

Portobello sēnes tīra un griež nelielos gabaliņos. Vistas fileju griež vienādos, nelielos gabaliņos.

Apcep vistas fileju karstā olīveļļā, pievieno timiāna zariņu, pievieno sēnes, nedaudz apcep, pielej baltvīnu, ļauj tam iztvaikot.

Pievieno saldo krējumu un ļauj tam noreducēties. Sajauc mērci ar gatavo pastu. Pasniedz, pārkaisot ar plāni sagrieztu "Džiugas" sieru.

Par DŽIUGAS:

DŽIUGAS® – gardas, īpašas garšas siera nosaukums. Cietais fermentētais siers tiek nogatavināts 12, 18, 24, 36 un 48 mēnešus. Pateicoties unikālajai patentētajai tehnoloģijai un izmantotajai raugu kultūru kompozīcijai, šis siers ilgās nogatavināšanas laikā iegūst tikai tam raksturīgās neparastās īpašības.

Lieliskā garša un augstā kvalitāte savienojumā ar oriģinālām iepakojuma idejām piešķir DŽIUGAS® sieram ekskluzivitāti.

Ēdiena pagatavošanai tika izmantots ne mazāk kā 18 mēnešus nogatavināts cietais siers DŽIUGAS® Piquant - vidēji nogatavināts siers, kurā atklājas intensīvu aromātu harmonija un samērā asa garša.

Izsmalcinātu trauslumu piešķir atsevišķie kalcija sāļu kristāli, kas vēsta par jaunu siera brieduma posmu. Tam ir cieta miza dzeltenīgā krāsā.

Receptes tapušās sadarbībā ar:

Džiugas

Baltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!