Foto: DELFI

Gardēži - sarosieties! Turpinām iepazīstināt ar receptēm, kas tapa meistarklases laikā "Gatavojam kopā ar leģendāro sieru Džiugas". Meistarklasē bija iespēja piedalīties arī portāla "Delfi" lasītājām. Gardā pasākuma laikā tapa vairāki kulinārijas šedevri Baltic Beach Hotel restorānu "Caviar Club" un "il Sole" šefpavāru Kristapa Jokmaņa un Oļesjas Kislickas izpildījumā.

Iespēju piedalīties meistarklasē ieguva trīs portāla "Delfi" lasītājas, kas pareizi atbildēja uz konkursa jautājumiem par "Džiugas" sieru.

Šoreiz jūsu uzmanībai piedāvājam recepti, kā pagatavot gardo uzkodu "Bruschetta".

Nepieciešms:

Franču maize – 0,2 kg
Tomāti – 0,15 kg
Šalotes sīpoli – 0,02 kg
Pētersīļi – 0,005 kg
Baziliks – 0,005 kg
Olīveļļa – 0,005 kg
Baltais Balzamiko etiķis – 0,005 kg
Džiugas siers – 0,015 kg

Pagatavošana:

Maizi sagriež apmēram 1,5 cm biezās šķēlēs, apgrauzdē olīveļļā uz pannas no abām pusēm.

Tomātus nomizo (plaucējot vai ar dārzeņu mizojamo nazīti), izņem sēklas (kuras nav vajadzīgas) un sagriež nelielos gabaliņos, sajauc ar smalki grieztiem Šarlotes sīpoliem un zaļumiem, bagātina ar olīveļļu un Balzamiko.

Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Kārto tomātu masu uz grauzdiņiem un pārkaisa ar plāni grieztu "Džiugas" sieru. Var pievienot apcepta bekona šķēlītes.

DŽIUGAS® – gardas, īpašas garšas siera nosaukums. Cietais fermentētais siers tiek nogatavināts 12, 18, 24, 36 un 48 mēnešus. Pateicoties unikālajai patentētajai tehnoloģijai un izmantotajai raugu kultūru kompozīcijai, šis siers ilgās nogatavināšanas laikā iegūst tikai tam raksturīgās neparastās īpašības.

Lieliskā garša un augstā kvalitāte savienojumā ar oriģinālām iepakojuma idejām piešķir DŽIUGAS® sieram ekskluzivitāti.

Ēdiena pagatavošanai tika izmantots ne mazāk kā 18 mēnešus nogatavināts cietais siers DŽIUGAS® Piquant - vidēji nogatavināts siers, kurā atklājas intensīvu aromātu harmonija un samērā asa garša.

Izsmalcinātu trauslumu piešķir atsevišķie kalcija sāļu kristāli, kas vēsta par jaunu siera brieduma posmu. Tam ir cieta miza dzeltenīgā krāsā.

Receptes tapušās sadarbībā ar:

Džiugas

Baltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!