Foto: DELFI
Ak, ēšanas bauda! Turpinām iepazīstināt ar receptēm, kas tapa meistarklases laikā "Gatavojam kopā ar leģendāro sieru Džiugas". Meistarklasē bija iespēja piedalīties arī portāla "Delfi" lasītājām. Receptes piedāvā Baltic Beach Hotel restorānu "Caviar Club" un "il Sole" šefpavāri Kristaps Jokmanis un Oļesja Kislicka.

Iespēju piedalīties meistarklasē ieguva trīs portāla "Delfi" lasītājas, kas pareizi atbildēja uz konkursa jautājumiem par "Džiugas" sieru.

Šoreiz jūsu uzmanībai piedāvājam recepti, kā pagatavot gardos Gnocchi klimpas ar rikottu, ar cieto sieru 'Džiugas', baravikām un ķiršu tomātiņiem:

Nepieciešams:

Džiugas siers - 0,1 kg
Rikotta svaigais siers- 0,4 kg
Olas -1 gab.
Milti - 0,09 kg
Dilles - 0,003 kg
Maurloki - 0,003 kg
Ķiploki - 0,005 kg
Timiāns - 0,003 kg
Baravikas - 0,06 kg
Olīveļļa - 0,03 kg
Demi glace - 0,02 kg
Sviests - 0,03 kg
Ķiršu tomātiņi - 0,03 kg
Vistas buljons - 0,04 kg

Pagatavošana:

Gnocchi klimpu receptē izmantota Ricotta - svaigā siera veids, vizuāli izskatās pēc biezpiena, kurš ir izberzts caur sietu. Var aizstāt ar mūsu biezpienu.

Sajaucam rikottas sieru, cieto sieru, olu un miltus viendabīgā masā, veidojam klimpas un liekam ledusskapī atpūsties.

Olīveļļā apcepam ķiplokus, timiānu, apbrūninām baravikas, pievienojam demi glace mērci, vistas buljonu un sviestu, nedaudz noreducējam.

Gnocchi klimpas liekam vārošā ūdenī un pēc gatavības pasniedzam ar mērci.

Demi Glace mērces recepte:

Tā ir mērce ko gatavo no koncentrēta, novārīta kaulu buljona. Ņem kilogramu kaulu, uz sausas pannas tos no visām pusēm apbrūnina, vēlams pat sadedzina. Tad kaulus pārliek katlā, pieliek uz citas pannas apceptas saknes (burkāni, sīpoli, ķiploki, seleriju sakne u.c.), nedaudz apceptas tomātu pastas un kādus 100-150 ml sarkanvīna. Kad sarkanvīns iztvaiko, lejam virsū ūdeni un uz mazas uguns lēni vāram līdz buljons sāk nedaudz "biezēt". Var buljonu izkāst caur sietu un iekuļ tajā aukstu sviestu, kas piedos mērcei papildu biezumu un padarīs to zīdainu.

DŽIUGAS® – gardas, īpašas garšas siera nosaukums. Cietais fermentētais siers tiek nogatavināts 12, 18, 24, 36 un 48 mēnešus. Pateicoties unikālajai patentētajai tehnoloģijai un izmantotajai raugu kultūru kompozīcijai, šis siers ilgās nogatavināšanas laikā iegūst tikai tam raksturīgās neparastās īpašības.

Lieliskā garša un augstā kvalitāte savienojumā ar oriģinālām iepakojuma idejām piešķir DŽIUGAS® sieram ekskluzivitāti.

Ēdiena pagatavošanai tika izmantots ne mazāk kā 18 mēnešus nogatavināts cietais siers DŽIUGAS® Piquant - vidēji nogatavināts siers, kurā atklājas intensīvu aromātu harmonija un samērā asa garša.

Izsmalcinātu trauslumu piešķir atsevišķie kalcija sāļu kristāli, kas vēsta par jaunu siera brieduma posmu. Tam ir cieta miza dzeltenīgā krāsā.

Receptes tapušās sadarbībā ar:

Džiugas

Baltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!