Foto: DELFI
Ak, ēšanas bauda! Turpinām iepazīstināt ar receptēm, kas tapa meistarklases laikā "Gatavojam kopā ar leģendāro sieru Džiugas". Meistarklasē bija iespēja piedalīties arī portāla "Delfi" lasītājām. Receptes piedāvā Baltic Beach Hotel restorānu "Caviar Club" un "il Sole" šefpavāri Kristaps Jokmanis un Oļesja Kislicka.

Iespēju piedalīties meistarklasē ieguva trīs portāla "Delfi" lasītājas, kas pareizi atbildēja uz konkursa jautājumiem par "Džiugas" sieru.

Šoreiz jūsu uzmanībai piedāvājam recepti, kā pagatavot Picu ar dažādiem sieriem:

Nepieciešams:

Milti – 2 kg
Ūdens – 1 litrs
Olīveļļa – 0,2 kg
Sāls – 0,02 kg
Cukurs – 0,02 kg
Raugs sausais – 0,005 kg
Tomātu mērce pašu gatavota – 0,08 kg
Oregano sausais – 0,002 kg
Četri siera veidi – 0,1 kg.  
Mājas apstākļos būtu ieteicams kombinēt sierus ar izteiktu garšu, smaržu, kādu neitrālu, bet "staipīgu":  Džiugas, Mozzarella, dor Blue un Pecorino.

Pagatavošana:

Mīklu plāni izrullē, pārklāj ar tomātu mērci, liek četrus sierus un cep krāsnī, kad gatava pārkaisa ar sauso oregano. Ar otu pārsmērē olīveļļu uz picas malām.

DŽIUGAS® – gardas, īpašas garšas siera nosaukums. Cietais fermentētais siers tiek nogatavināts 12, 18, 24, 36 un 48 mēnešus. Pateicoties unikālajai patentētajai tehnoloģijai un izmantotajai raugu kultūru kompozīcijai, šis siers ilgās nogatavināšanas laikā iegūst tikai tam raksturīgās neparastās īpašības.

Lieliskā garša un augstā kvalitāte savienojumā ar oriģinālām iepakojuma idejām piešķir DŽIUGAS® sieram ekskluzivitāti.

Picas pagatavošanai tika izmantots ne mazāk kā 18 mēnešus nogatavināts cietais siers DŽIUGAS® Piquant - vidēji nogatavināts siers, kurā atklājas intensīvu aromātu harmonija un samērā asa garša. 

Izsmalcinātu trauslumu piešķir atsevišķie kalcija sāļu kristāli, kas vēsta par jaunu siera brieduma posmu. Tam ir cieta miza dzeltenīgā krāsā.

Receptes tapušās sadarbībā ar:

Džiugas

Baltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!