Foto: DELFI
Ak, ēšanas bauda! Turpinām iepazīstināt ar receptēm, kas tapa meistarklases laikā "Gatavojam kopā ar leģendāro sieru Džiugas". Meistarklasē bija iespēja piedalīties arī portāla "Delfi" lasītājām. Receptes piedāvā Baltic Beach Hotel restorānu "Caviar Club" un "il Sole" šefpavāri Kristaps Jokmanis un Oļesja Kislicka.

Iespēju piedalīties meistarklasē ieguva trīs portāla "Delfi" lasītājas, kas pareizi atbildēja uz konkursa jautājumiem par "Džiugas" sieru.

Šoreiz jūsu uzmanībai piedāvājam recepti -  salātu mikss ar bumbieri, tīģergarnelēm un Džiugas sieru.

Nepieciešams:

Dažādi lapu salāti - 0,1 kg
Olīveļļa - 0,02 kg
Tīģergarneles - 5 gab
Baltvīns - 0,035 kg
Krabju bisks - 0,035 kg
Sviests - 0,025 kg
Bumbieris - 0,1 kg
Džiugas siers - 0,025 kg

Pagatavošana:

Bumbieri mizo un tad no viņa izgrebj bumbiņas. Uz pannas apcep tīģergarneles, pievieno baltvīnu, bisku, sviestu un bumbiera bumbiņas.

Uz šķīvja kārto salātus, garneles un bumbiera bumbiņas, pārkaisa ar plāni grieztu Džiugas sieru.

Bisku mērces recepte: 

Vislabāk bisku mērces pagatavošanā izmantot omārus vai krabjus, bet mājas apstākļos pietiek arī ar garneļu čaulām. Tās izkaltē, līdz tās maina krāsu uz viegli rozā. Katliņā apcep burkānu, sīpolu, ķiploku un nedaudz tomātu pastas, pievieno čaulas, mazliet apcep, uzlej baltvīnu un ūdeni vai neitrālu buljonu (buljona kubiņus izmantot nevajadzētu) un vāra uz mazas uguntiņas kādas divas stundas, uzlabo pēc garšas. Sanāk viegli rozā buljons ar specifisku vēžveidīgo smaržu un garšu.

DŽIUGAS® – gardas, īpašas garšas siera nosaukums. Cietais fermentētais siers tiek nogatavināts 12, 18, 24, 36 un 48 mēnešus. Pateicoties unikālajai patentētajai tehnoloģijai un izmantotajai raugu kultūru kompozīcijai, šis siers ilgās nogatavināšanas laikā iegūst tikai tam raksturīgās neparastās īpašības.

Lieliskā garša un augstā kvalitāte savienojumā ar oriģinālām iepakojuma idejām piešķir DŽIUGAS® sieram ekskluzivitāti.

Salātu pagatavošanai tika izmantots ne mazāk kā 18 mēnešus nogatavināts cietais siers DŽIUGAS® Piquant - vidēji nogatavināts siers, kurā atklājas intensīvu aromātu harmonija un samērā asa garša. 

Izsmalcinātu trauslumu piešķir atsevišķie kalcija sāļu kristāli, kas vēsta par jaunu siera brieduma posmu. Tam ir cieta miza dzeltenīgā krāsā.

Receptes tapušās sadarbībā ar:

Džiugas

Baltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!