Melnās šokolādes saldējums ar 'Snickers' gabaliņiem  (8)

Delfi

Krēmīgs un sātīgs - vasaras lielākais gardums ar īpašu sastāvdaļu - iecienītās šokolādes "Snickers" gabaliņiem.

Sastāvdaļas:

  • 400 ml piena
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 vaniļas pāksts
  • 120 g 70% melnās šokolādes, gabaliņos
  • 60 g brūnā cukura
  • 120 ml piena
  • 100 g "Snickers", mazos gabaliņos

Pagatavošana:

  • Katliņā lej pienu, pievieno vaniļas pāksti un liec uz mazas uguns sildīties. Kad piens sāk burbuļot, tas no liesmas jāņem nost.
  • Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, lai izveidojas nedaudz gaisīgāka masa. Putojot lej klāt karsto pienu, kamēr viss piens iemaisīts.
  • Tad masu lej atpakaļ katlā un, visu laiku maisot, uz mazas liesmas karsē, līdz mērce sabiezē, un, novelkot ar pirkstu pa koka karotes aizmugurējo daļu, paliek ļoti skaidra un tīra līnija (apmēram 6 minūtes).
  • Pārlej tīrā traukā, kurā ir ielikta šokolāde, un vislabāk trauku ieliec aukstā ūdens peldē, pārklājot to ar pārtikas plēvi, lai neveidojas garoziņa. Atdzesē pilnībā.
  • Kad masa atdzisusi, pievieno 120 ml piena, lej saldējuma mašīnā un gatavo pēc ražotāja norādījumiem.
  • "Snickers" pievieno cikla beigās. Vai arī lej aizvākojamā traukā, liec saldētavā uz 1,5 h. Izņem ārā, samaisi un šo atkārto ik pēc 30 minūtēm.
  • Tad iemaisi "Snickers" un liec atkal saldētavā. Maisi ik pēc 30 minūtēm, kamēr saldējums gatavs.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!