Grieķu salāti - klasiskie  (9)

Delfi

Šie ir vieni no pasaulē sastopamajiem klasiskajiem salātiem. Ja gribi lielisku un klasisku veikumu, tad atceries, ka, gatavojot mērci, ir jāpiepūlas un visas sastāvdaļas jāsakapā ļoti smalki. Un siera izvēlē noteikti jāņem labs kazas siers, nevis mīkstie, mums jau ierastie fetas sieri.

Sastāvdaļas:

Mērcei:

  • 50 g Kalamatas olīvu
  • 50 g kaperu
  • 50 g saulē kaltētu tomātu
  • 1 sarkanais sīpols
  • citrona sula
  • ķiploks - 3 daiviņas
  • 4 anšova filejas
  • 150 ml olīveļļas
  • 2 ēd.k. sarkanvīna etiķa (der arī baltvīna)
  • 1 ēd.k. Dižonas sinepju
  • svaigs baziliks (der arī kaltēts)
  • svaiga raudene (der arī kaltēta)

Salātiem:

  • 20 gab. Kalamatas olīvu
  • 1 gurķis
  • 4 tomāti
  • mazo dārza salātu lapas (der arī citi mazie zaļumi - jēra salāti, radikjo (radicchio))
  • 1 sarkanais sīpols
  • 200 g cieta kazas siera
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana:

  1. Gatavo mērci. Ļoti, ļoti smalki sagriez visas mērces sastāvdaļas un sajauc ar eļļu, etiķi, sinepēm un citrona sulu. Šī mērce var stāvēt ledusskapī ļoti ilgi.
  2. Gatavo salātus. Gurķi nomizo un izņem sēklas. Uzvāri verdošu ūdeni, tomāta augšējā pusē iegriez krustiņu, to iemet verdošajā ūdenī, paturi 30 sekundes, izņem ārā un uzreiz iemet ledusaukstā ūdenī. Novelc miziņu. Bļodā liec salātu lapas, tomātus, gurķus, olīvas un sarkano sīpolu. Pārlej ar sagatavoto mērci un kārtīgi samaisi.
  3. Liec šķīvī un pa virsu kārto salauztu kazas sieru. Pārmal nedaudz melnos piparus. 

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!