Sastāvdaļas:
- 8 redīsi, sagriezti plānās šķēlēs
- 200 g salātu lapu mikšļa (arugula, ozollapu, sinepītes, mizuna, romiešu u.c.)
- 5 "Trikātas" siera bumbas eļļā*
- 3 gurķi, nomizoti un sagriezti smalkos kubiņos
- 1 ēd.k. diļļu, smalki sakapātas
- 1 ēd.k. pētersīļu, smalki sakapāti
- 1 ēd.k. saplūkāta bazilika
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari
- 50 ml avokado eļļas
- 1 tējk. graudaino sinepju
Papildinājumi:
* Ja garšo kazas siers, vari lietot "Līvu" kazas siera bumbas eļļā.
Pagatavošana:
Nomazgā un nosusini salātus (vislabāk salātu žāvētājā). Liec bļodā. Liec klāt redīsus, gurķus, visus zaļumus.
Pievieno eļļu, sinepes, sāli un piparus. Ar rokām viegli samaisi, iecilā.
Beigās pa virsu saliec sadalītas siera bumbiņas.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit