Bulgurs, veselīgs kviešu graudaugs, nu jau pieejams visos lielākajos veikalos. Ķirbis, Latvijas ēdienkartes neatņemama sastāvdaļa, čili ‑ pikantumam, siers ‑ krēmīgumam. Veselīgi un sātīgi. Tikai centies izmantot pēc iespējas miltaināku un stingrāku ķirbi.

Sastāvdaļas:

  • 200 g bulgura
  • 400 ml ūdens
  • 400 g ķirbja, nomizots un sagriezts nelielos kubiņos
  • 50 g ķirbju sēklu
  • ½ čili, smalki sakapāts
  • ¼ tējk. piparu
  • 15 g sviesta
  • 100 g rikotas siera
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Katlā lej aukstu ūdeni, pieber bulguru un sāli. Vāri uz mazas uguns 10 minūtes.
  2. Sakarsētā pannā apgrauzdē ķirbju sēklas aptuveni 1 minūti un izber uz dēlīša, lai tās atdziest.
  3. Pēc 10 minūtēm bulguram pieber ķirbi, nemaisi, uzliec vāku un sautē uz mazas uguns aptuveni 7 minūtes. Tad apmaisi, pieber čili un sautē vēl 5 minūtes vai, līdz ķirbis un bulgurs ir mīksti. Var gadīties, ka būs jāpielej vēl nedaudz ūdens. Ja tā ir, tad tam jābūt uzvārītam karstam.
  4. Kad bulgurs un ķirbis mīksti, nogriez uguni, pievieno sviestu, uzliec vāku un pagaidi, līdz tas izkusis, aptuveni 1 minūti. Samaisi.
  5. Pievieno rupji salauzītu rikotas sieru. Viegli iemaisi, lai paliek arī palielāki gabaliņi.
  6. Liec katram šķīvī sautējumu un pārber ar grauzdētām ķirbju sēklām. Ja tev ir, pārlej vai nu ar ķirbju, vai kādu riekstu eļļu (valriekstu, lazdu, mandeļu vai makadamijas).

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!