Daudziem nepatīk gatavot baklažānus, jo tie uzsūc ļoti daudz eļļas un ēdiens sanāk pārāk smags. Taču, ja baklažāni ļoti garšo, tad esi spiests vai nu samierināties ar eļļas daudzumu, vai arī meklēt citus baklažānu gatavošanas veidus. Tādiem cilvēkiem grila panna ir kā radīta – baklažānu šķēles tajā skaisti apbrūninās, bet eļļu uzsūc minimāli. Bet, lai ēdiens nebūtu pārāk vienmuļš, sapāro baklažānus ar Austrumu kompāniju – sojas mērci, laimu, sezama eļļu un, protams, čili piparu.

Sastāvdaļas:

  • 2 baklažāni
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 3 ēd.k. sojas mērces
  • 3 ēd.k. sezama eļļas*
  • 1 laima sula un rīvēta miziņa
  • 2 zaļie čili pipari
  • 1 tējk. brūnā cukura

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!