Sastāvdaļas:
- 100 g romiešu salātu
- bagete pasniegšanai
sīpoliem:
- 260 g nomizotu sarkano sīpolu
- 4 ēd.k. olīveļļas
- 1 apelsīns, 6 daivās
- 1 liels raudenes zariņš (vai 1/2 tējk. kaltētas)
- 150 ml "Torres Sangre de Toro" sarkanvīna
- 50 g gaišā "Dansukker" muskovado cukura
- jūras sāls pēc garšas
desiņām:
- 4 desiņas, uz pusēm
- 100 ml "Torres Sangre de Toro" sarkanvīna
- 3 mazas lauru lapas
- 1 raudenes kāts
- 1/4 tējk. kaltēta timiāna
- 1 ēd.k. "Dansukker" tumšā sīrupa
- sarkanais čili, smalki sakapāts, pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- jūras sāls pēc garšas
Pagatavošana:
- Pannā lej olīveļļu un sakarsē. Pievieno sīpolus un pacep 2 minūtes. Pielej vīnu, pieliec apelsīnu, pievieno garšaugus un sautē uz vidēji lielas liesmas kādas 20 minūtes. Lai sīpoli ir mīksti, bet ar kraukšķi.
- Pannā liec desiņas, pielej vīnu, garšaugus, čili un vāri uz vidējas liesmas kādas 10 minūtes. Pievieno sīrupu un gatavo vēl 7 minūtes.
- Pasniedz, uz šķīvja liekot romiešu salātlapas, sīpolus un desiņas. Pasniedz ar bageti.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit