Kāds teiks, ka tas ir ziemīgs ēdiens, bet es saku, ka vasarīgs. Iedomājies siltu vakaru, terasi, glāzi sarkanvīna vai alus, sarunas un šo ēdienu. Dievīgi.

Sastāvdaļas:

  • 100 g romiešu salātu
  • bagete pasniegšanai

sīpoliem:

  • 260 g nomizotu sarkano sīpolu
  • 4 ēd.k. olīveļļas
  • 1 apelsīns, 6 daivās
  • 1 liels raudenes zariņš (vai 1/2 tējk. kaltētas)
  • 150 ml "Torres Sangre de Toro" sarkanvīna
  • 50 g gaišā "Dansukker" muskovado cukura
  • jūras sāls pēc garšas

desiņām:

  • 4 desiņas, uz pusēm
  • 100 ml "Torres Sangre de Toro" sarkanvīna
  • 3 mazas lauru lapas
  • 1 raudenes kāts
  • 1/4 tējk. kaltēta timiāna
  • 1 ēd.k. "Dansukker" tumšā sīrupa
  • sarkanais čili, smalki sakapāts, pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Pannā lej olīveļļu un sakarsē. Pievieno sīpolus un pacep 2 minūtes. Pielej vīnu, pieliec apelsīnu, pievieno garšaugus un sautē uz vidēji lielas liesmas kādas 20 minūtes. Lai sīpoli ir mīksti, bet ar kraukšķi.
  2. Pannā liec desiņas, pielej vīnu, garšaugus, čili un vāri uz vidējas liesmas kādas 10 minūtes. Pievieno sīrupu un gatavo vēl 7 minūtes.
  3. Pasniedz, uz šķīvja liekot romiešu salātlapas, sīpolus un desiņas. Pasniedz ar bageti.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!