Sastāvdaļas:
- 70 g nomizota gurķa, palielos gabalos
- 160 g mazo tomātiņu, veseli vai uz pusēm
- 80 g redīsu, uz pusēm
- 100 g Kalamata olīvu ar kauliņiem
- 20 mazas bazilika lapiņas
- 2 kāti diļļu, rupji saplucinātas
- 5 anšovu filejas eļļā
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- jūras sāls (uzmanīgi, jo anšovi un olīvas jau ir sāļas)
- 3 ēd.k. extra virgin olīveļļas
- 1 tējk. baltvīna etiķa
Maizei:
- 70 g čabatas, palielos gabalos
- olīveļļa cepšanai
- 1 tējk. kaltēta oregano
Pagatavošana:
- Bļodā liec visas sastāvdaļas - gurķi, tomātus, redīsus, baziliku, olīvas, anšovus. Pievieno eļļu, dilles, sāli, piparus un samaisi.
- Pannā lej eļļu, liec maizi un uzber oregano. Cep, līdz tā kļūst kraukšķīga. Kad gatava, bļodā liec salātus, pa virsu maizes gabaliņus un pasniedz.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit