Jūsu uzmanībai Folkkluba "Ala Pagrabs" šefpavāra Krišjāņa Putniņa recepte:
Viršu ziedu medū un Valmiermuižas tumšajā alū sautēta liellopu stilbu gaļa. Pasniegta ar seleriju-ziedkāpostu biezeni, speķotiem zirnīšiem un raibajiem burkāniem (4 porcijas).
Sastāvdaļas un pagatavošana:
4 liellopu stilbus iegraiza, uzber piparus, sāli un apcep abas puses.
Uzsmērē viršu medu -2 ēd.k., liek cepeštraukā, pievieno 0,5 l. Valmiermuižas tumšo alu, pāris burkānus, sīpolus, selerijas kātus, lauru lapas, 1 ķiploka galviņu. Cepeškrāsnī cep 160 -180 C temperatūrā 1,5 h.
Biezenis: sagriež 1 seleriju sakni, 1 ziedkāpostu, apcep sviestā - 3 ēd.k. Pievieno 250 ml pienu, vāra 5-10 min. Blenderē.
Speķotie zirņi: 400 g saldētie zaļie zirnīši jasautē sviestā, pievieno150g kūpinātu cūkas krūtiņu, sāli, piparus, 1 daiviņu ķiploka, 1/2 svaigas citrona sulas.
Raibie burkāni: sarīvē 1 galda bieti, 1 burkānu un pievieno 1/2 citronu sulu, 1 tējkaroti viršu medu, 50 ml olīveļļu, sāli, piparus.
Lai labi garšo!