IMG_6688
Turpinām iepazīstināt portāla "Delfi" lasītājus ar gardajām ēdienu receptēm, kas tapa pirmajam Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam. Receptes izdomāja un ēdienus gatavoja 12 Rīgas restorānu pavāri. Visās 12 receptēs izmantots Latvijā vākts viršu, griķu vai meža aveņu medus. Katra restorāna saietam radītais ēdiens turpmāk būs pieejams restorāna ēdienkartē.

Šoreiz jūsu uzmanībai restorāna "Benjamiņš" šefpavāres Valdas Mednes recepte.

Grilēts Skamorzas siers ar burkānu – smiltsērkšķu marmelādi, viršu medus želeju un sāļajiem auzu pārslu – brūkleņu cepumiem

Sastāvdaļas un pagatavošana (4 porcijām):

250g. Skamorzas sieru apgrillē no abām pusēm.

Marmelāde: vāra 30 min rīvētus 200g burkānus, 200 ml smiltsērkšķu sulu, 150g pūdercukuru, 1/2 citrona sulu un atdzesē.

Želeja: aplej 10g želatīna, aplej ar aukstu ūdeni, briedina 10 min. Katliņā uzkarsē 250g viršu medu un 100 ml ūdeni, tam pievieno želatīnu, tad atdzesē.

Cepumi: 200g ātri vāramās auzu pārslas, 1 ola, 100g kviešu milti, 150g sviesta, 80g brūklenes, jūras sāls un cukurs. Cep uzkarsētā 170 C temperatūrā cepeškrāsnī 15-20 min. 250g.

Skamorzas sieru apgrillē no abām pusēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!