Šoreiz restorāna "Esplanāde" šefpavārs: Ģirta Lejiņa piedāvātā recepte:
Vasaras augļu salāti ar kazas sieru un karamelizētu medus kraukšķi (1 porcija)
Sastāvdaļas un sagatavošana:
Arbūzs 100g greipfrūts 50g, apelsīns 50g, salātu lapas, kazas siers 60g.
Augļus sagriež un sajauc ar salātu lapām.
Medus kraukšķis: Izkausē 200g cukura ar 6 ēd.k. medus, līdz sāk veidoties aromātiska karamele, tad pievieno sodu, izmaisa un atdzesē.
Mērce: Meža aveņu medum piejauc klāt balzamiko etiķi pēc garšas.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit