Final
Foto: Pie Galda
Mazas picas, mafini, groziņi? Īsti neviens no šiem variantiem, bet gan visi trīs kopā. Vienu vārdu sakot – vasarīgs viegls vakariņu ēdiens, kas garšos gan lieliem, gan maziem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 200 g gatavas kārtainās mīklas (2 mazās plāksnītes no 5 plāksnīšu iepakojuma vai 1 lielā no 2 plāksnīšu iepakojuma)
  • ½ brokoļa
  • 1 sauja zaļumu - dilles, baziliks, pētersīļi
  • 2 olas + 1 olas dzeltenums
  • 100 g vājpiena biezpiena vai biezpiena krēma
  • 50-80 g rīvēta Holandes siera
  • 2-3 daiviņas ķiploku
  • 1 neliela sarkanā paprika
  • sāls un malti melnie pipari
Pagatavošana:

1. Mīklu, ja tā ir sasaldēta, atlaidina, uzkaisa miltus un izrullē 2 mm biezumā kvadrāta formā. Tad izrullēto mīklu sagriež 6 vienādos kvadrātos - pēc lieluma tādos, lai izklātu mafinu formiņas. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.

2. Mafina formiņas ietauko un, ja nepieciešams, izkaisa ar miltiem. Katrā mafina formiņā ieklāj vienu mīklas kvadrātiņu un izspiež tā, lai veidotos "bļodiņa".

3. Biezpienu liek bļodā, pievieno olas, un samaisa kopā viendabīgā masā. Pēc garšas pieliek sāli un piparus.

4. Sieru sarīvē un pievieno bļodas saturam. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā, zaļumus arī smalki sakapā. Abus pievieno pārējām sastāvdaļām.

5. Visbeidzot sīkās rozetītēs sagriež brokoli un mazos gabaliņos - papriku. Dārzeņus pievieno pildījuma masai.

6. Pildījuma masu lej sagatavotajās mafina formiņās, piepildot ⅔ no tām. Mīklas maliņas apziež ar olas dzeltenumu, un liek krāsnī. Cep 20-25 minūtes.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!