Kaņepju‒siera tarte  (8)

Delfi

kanepju tarte
"TE" galvenais režisors Uģis Olte un raidījuma vadītāja Marta Selecka ciemojas "Četras Sezonas" virtuvē pie Signes Meirānes, lai atklātu kaņepes iespējas divu veidu ēdienos - salātos un tartē.

Sastāvdaļas:

  • 20 g sviesta, formas ietaukošanai

mīklai:

  • 300 g augstākā labuma kviešu miltu (bīdeļmiltu)
  • 200 g auksta sviesta, sagriezts kubiņos
  • 1 maza ola
  • 1 ēd.k. piena vai ūdens
  • 1/4 tējk. jūras sāls

pildījumam:

  • 200 g žāvētas ūkgaļas krūtiņas, mazos gabaliņos
  • 250 ml saldā krējuma
  • 1 ķiploka daiva, rupji sagriezta
  • 200 g izturēta "Ievas" siera, sarīvēts
  • 2 lielas olas
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1/2 tējk. timiāna lapiņu
  • 30 g kaņepju, viegli saberztas

Pagatavošana:

  1. Traukā iesijā miltus ar sāli un samaisi. Pievieno sviestu un, ar pirkstu galiem beržot, izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno olu, ūdeni vai pienu un samīci viendabīgu mīklu. Tad izveido mīklas bumbu, kuru, ja ir laiks, liec ledusskapī uz 40 minūtēm.
  2. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko ar sviestu tartes formu 23 cm diametrā. Izrullē mīklu un ieklāj formā, piespiežot maliņas.
  3. Bļodā liec olas un olu dzeltenumus, pielej saldo krējumu un samaisi ar putojamo slotiņu. Pievieno ķiploku, timiānu un samaisi. Formā liec gaļu, izklājot to uz pamatnes, uzlej pildījumu un uzber sieru. Pa virsu uzber kaņepes un liec cepties 30 minūtes, līdz tarte ir zeltaina un pildījums vidū tik tikko kustas.
  4. Izņem ārā, mazliet atdzesē un pasniedz siltu. Vari arī pilnībā atdzesēt ledusskapī un pasniegt vēlāk.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Rezultāts:

  • 1 tarte
Recepte
: Signe Meirāne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!