spageti_kirbis_ar_galas_merci_3
Foto: Publicitātes foto
Šobrīd Rimi veikalos plašā sortimentā pieejamas gan tradicionālās ķirbju šķirnes, gan ne tik ierastie cepamķirbji, spageti, riekstu, kā arī dekoratīvie ķirbji. Tāpēc šobrīd ir īstais laiks, lai savu ēdienkarti papildinātu ar šim gadalaikam tik raksturīgo ogu – ķirbi. Tas ne tikai stiprina imunitāti, bet arī uzlabo vielmaiņu.

Sviesta ķirbis labi garšo gan cepts, gan grilēts un ir jo īpaši piemērots dažādiem desertiem. Riekstu ķirbi parasti izmanto zupām un sautējumiem, tostarp arī svaigām sulām, jo tas satur karotīnu un ir spēcīgs antioksidants. Tāpat svaigā veidā ieteicams lietot cepamķirbi, kas ir bagātāks ar uzturvielām, nekā tradicionālie ķirbji un tam piemīt ārstnieciska iedarbība, turklāt tas ir ļoti salds.

Vistas sautējums ķirbju podiņā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!