Valijas aukstā gaļa  (26)

Šo auksto gaļu paziņa Valija gatavo jau kopš senseniem laikiem. Agrāk sāka gatavot, jo bija pašiem savas cūkas. Tagad vairs nav, bet gaļu tik un tā cenšas pirkt no apkārtējiem paziņām, jo tikai tad sanāk visgaršīgāk.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg liesas cūkgaļas
  • 1/2 cūkas galva (var tikai šņukuri un ausis)
  • 1 cūkas stilbs
  • 1 cūkas mēle
  • 1 burkāns, nomizots
  • 1 liels sīpols, nomizots
  • 4 ķiploka daivas, nomizotas
  • 10 melno piparu
  • 10 smaržīgo piparu
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Nomazgā visus gaļas gabalus, liec katlā un pārlej ar ūdeni, kādus 10 cm. Uzvāri, līdz uzmet pirmo burbuli un sāk putot. Tagad būs daudz putu, tāpēc visu šo ūdeni nolej un gabalus noskalo. Noņem mēlei biezo kārtu, kas jānokasa ar nazi. Liec visu atpakaļ katlā, uzlej atkal ūdeni un vāri uz mazas liesmas, līdz sāk burbuļot. Būs atkal putas, tās nosmel un turpini vārīt 1 h. Tad pieliec burkānu, sīpolu, ķiploku, lauru lapu un abus piparus. Vāri vēl 1 h.
  2. Izņem gabalus laukā un nokās šķidrumu caur sietiņu, šķidrumu paturot. Lieso gabalu un mēli saplucini, liec traukos un pārlej ar buljonu. Pārējos treknos gabalus vari izmalt caur gaļas mašīnu, sajaukt ar buljonu un arī likt traukos. Atstāj, lai sacietē, un pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!