Sastāvdaļas:
- 600 g pīlādžu
- 500 ml ūdens
- 100 g brūnā Demeraras cukura uz katriem 100 g biezeņa
- 2 nelieli svaigas vai kaltētas lavandas zariņi*
Rezultāts:
- 2x250 ml
Lai gan pīlādži ir gana rūgti, ar nelielu devu brūnā cukura biezenis kļūst saldenāks, bet, ja pievieno lavandu, - pavisam interesants. Lielisks biezenis ziemā pie svaigas maizes, pankūkām vai, vēl labāk, kopā ar kādu cepeti.
Pagatavošana:
- Katlā liec pīlādžus, pielej ūdeni un vāri 1 h uz mazas liesmas. Kad stunda pagājusi, noņem no liesmas, nedaudz atdzesē un liec blenderī.
- Sablenderē, tad visu izberz caur sietu un nosver, cik daudz biezeņa tev sanāk.
- Liec biezeni atpakaļ katlā, tad pieber cukuru un uz vidējas liesmas maisot karsē, līdz cukurs izkusis.
- Tad uzgriez lielu liesmu un vāri 10 minūtes. Pirms sāc aktīvo vārīšanu, pieliec lavandu.
- Kad gatavs, lej sterilizētās burkās un aizvāko. Katrā burkā ieliec pa lavandas zariņam.
Recepte: Signe Meirāne
Papildinājumi:
* izmantoju no saimniecības "Ragāres".
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit