Pīlādžu un lavandas biezenis ziemai

Delfi

Lai gan pīlādži ir gana rūgti, ar nelielu devu brūnā cukura biezenis kļūst saldenāks, bet, ja pievieno lavandu, – pavisam interesants. Lielisks biezenis ziemā pie svaigas maizes, pankūkām vai, vēl labāk, kopā ar kādu cepeti.

Sastāvdaļas:

  • 600 g pīlādžu
  • 500 ml ūdens
  • 100 g brūnā Demeraras cukura uz katriem 100 g biezeņa
  • 2 nelieli svaigas vai kaltētas lavandas zariņi*

Rezultāts:

  • 2x250 ml

Lai gan pīlādži ir gana rūgti, ar nelielu devu brūnā cukura biezenis kļūst saldenāks, bet, ja pievieno lavandu, - pavisam interesants. Lielisks biezenis ziemā pie svaigas maizes, pankūkām vai, vēl labāk, kopā ar kādu cepeti. 

Pagatavošana:

  1. Katlā liec pīlādžus, pielej ūdeni un vāri 1 h uz mazas liesmas. Kad stunda pagājusi, noņem no liesmas, nedaudz atdzesē un liec blenderī.
  2. Sablenderē, tad visu izberz caur sietu un nosver, cik daudz biezeņa tev sanāk.
  3. Liec biezeni atpakaļ katlā, tad pieber cukuru un uz vidējas liesmas maisot karsē, līdz cukurs izkusis.
  4. Tad uzgriez lielu liesmu un vāri 10 minūtes. Pirms sāc aktīvo vārīšanu, pieliec lavandu.
  5. Kad gatavs, lej sterilizētās burkās un aizvāko. Katrā burkā ieliec pa lavandas zariņam.

Recepte: Signe Meirāne
Papildinājumi:
* izmantoju no saimniecības "Ragāres".

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!