Latvieši Mārtiņdienu tradicionāli uzskata par rudens beigām un ziemas sākumu, tādēļ līdz Mārtiņiem jāpagūst padarīt visus rudens darbus. Senlatvieši par godu svētkiem vienmēr kāvuši melnu gaili, taču mūsdienu latvieši atbilstoši savai rocībai 10. novembra svētkos izmanto arī citus putnus, piemēram, vistu, cāli, pīli vai zosi.
Mārtiņdienas svētku galdā var likt ar skābiem kāpostiem pildītu putnu, ceptu cāli, sautētu zosi. Mārtiņos gatavoja arī pītes - no kaņepēm, zirņiem, pupām un kartupeļiem veidotas pikas. Labi noder arī mājlopu gaļa, kas tiek pasniegta ar zirņiem, pupām, kartupeļiem.

Iecienīto Mārtiņzosi mājās pagatavot ne visiem ir pa spēkam, tādēļ vairāki Rīga restorāni piedāvā zosi nobaudīt pie viņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!