Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV eksprezidents Donalds Tramps, kurš ir Republikāņu partijas kandidāts rudenī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, intervijā ar mediju "Fox News" atzinis, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins "visticamāk" ir iejaukts opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija nāvē, ziņo medijs "Politico". Tramps līdz šim atturējies kritizēt Kremli, vai opozicionāra nāvi saistīt ar Putinu.

"Es nezinu, bet iespējams. Es domāju, ka iespējams. Es varētu teikt, ka droši vien. Es nezinu," intervijā juceklīgi izteicies Tramps, atbildot uz jautājumu, vai Putins ir atbildīgs par Navaļnija nāvi.

"Viņš [Navaļnijs] bija jauns vīrietis, līdz ar to statistiski viņš nodzīvotu ilgu laiku (..), tāpēc notika kaut kas neparasts," secinājis Tramps.

Tramps līdz šim ir atturējies vainot Putinu vai Krievijas režīmu Navaļnija nāvē. Atsaucoties uz aģentūru LETA, jau ziņots, ka savā pirmajā paziņojumā pēc Krievijas opozicionāra nāves republikānis ne vārda nepieminēja valdību vai Putinu, kas izpelnījās opozīcijas kritiku. Tā vietā viņš runāja par ASV pagrimumu. "Alekseja Navaļnija pēkšņā nāve man lika arvien vairāk apzināties, kas notiek mūsu valstī," paziņoja Tramps, norādot, ka "negodīgi, radikāli kreisi noskaņoti politiķi, prokurori un tiesneši" lēnām ved ASV pa iznīcības ceļu.

Prezidenta amata kandidāts arī vairākkārt ir draudējis apturēt ASV palīdzību Ukrainai un piespiest Kijivu sēsties pie sarunu galda ar agresorvalsti. Viņš cerot, ka nebūs jāizvēlas starp iespējamību, ka Putins "norīs" Ukrainu vai ieroču piegādēm Kijivai, intervijā paudis līderis.

"Es ceru, ka pie tā nenonāksim," komentēja Tramps, kārtējo reizi apgalvojot, ka karš "nekad nebūtu sācies", ja viņš būtu prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!